Perinnetaidot

Perinnetaidoista tarjolla on ohjaamista ja työpajoja villan värjäämisestä luonnonväreillä sekä riuku- tai kiviaidan rakentamisesta perinteisin menetelmin. Tulossa on myös itse tehdyn kosmetiikan, puhdistusaineiden, saippuoiden ja palashampoon työpajoja.

Villalankojen värjäys kasveilla: käytännön opastus perinteiseen villalankojen värjäykseen, välineet ja apukemikaalit ohjaajalta, tarvittaessa myös värjäyskasvit. Minimissään neljän tunnin koulutus / työpaja. Värjäys tehdään mieluiten avotulella, maastopalovaroituksen aikana on mahdollista käyttää myös sähkölevyjä.

Värjättävää lankaa voi tuoda itse tai sitä voi erikseen ostaa ohjaajalta. Toteutuspaikalla on oltava käytettävissä suhteellisen runsaasti vettä lankojen kasteluun & pesuun, värien keittämiseen ja lankojen huuhteluun. Parhaiten kasveista irtoaa väriä alkukesällä, mutta värjäystä voi tehdä eri kasveilla ja kasvinosilla keväästä pitkälle syksyyn.

Perinteisen riukuaidan rakentaminen: Koulutuksen tilaajan materiaaleista opastus riukuaidan rakentamiseen perinteisin menetelmin.

Minimissään kolmen tunnin käytännön työn opastus kevätkesällä, jolloin perinteisesti on rakennettu ja korjattu karjatarhojen aidat.

Perinteisen ladotun kiviaidan rakentaminen: Koulutuksen tilaajan materiaaleilla opastus perinteisen ladotun kiviaidan rakentamiseen. Minimissään kolmen tunnin käytännön työopastus kesäkaudella.

Jos tarkoitus on tehdä pysyvä kiviaita, on huomioitava myös aidan perustusten vaatimat materiaalit ja kaivutyö.

Kysy myös muita koulutuksia, opastuksia ja ohjauksia – jos en itse hallitse asiaa, etsin asiantuntijan / työnosaajan ja suunnittelen & organisoin  koulutuksen.

Koulutusten ja työpajojen perushinta on 124,- € / tunti sis. alv 24 %, jos toteutuspaikka on tilaajan järjestämä. Hintaan lisätään mahdolliset tilavuokrat ja muut Lillukkametsän kulut, esimerkiksi materiaali- ja matkakustannukset.

Lisätietoja: info@lillukkametsa.fi Lillukkametsä tmi puh 0408268698 / Aana