Luonto- ja ympäristökoulutukset

Luonto- ja ympäristökoulutukset

Jokamiehen oikeudet: Kahden tunnin vuorovaikutteinen koulutus jokamiehen oikeuksista ja velvollisuuksista kohderyhmä huomioiden. Toteutettavissa vuoden ympäri.

lakka

Luonnonmarjat, -sienet ja -yrtit, muut keruutuotteet: Kahden tunnin teoriakoulutukset / neuvonta keruutuotteista, luonnonyrteistä, luonnonmarjoista tai luonnonsienistä – keruu ja käsittely, säilöntä ja käyttömahdollisuudet kotitaloudessa.

Toteutettavissa vuoden ympäri ja mahdollinen myös verkkokoulutuksena.

Luonnonyrtti- tai sienikävelyt: Noin kahden tunnin retkellä lähiluontoon tutustutaan alueella kasvaviin luonnonyrtteihin tai sieniin sekä niiden ominaisuuksiin ja käyttömahdollisuuksiin.

Vuohenputkikasvusto

Sopii jatkoksi teoriakoulutuksille, toteutettavissa kasvu- / satokaudella.

Marjojen, sienten ja luonnonyrttien keruukurssit: Kahden -kuuden tunnin koulutuksissa käydään läpi luonnontuotteiden (erikseen luonnonyrtit tai marjat tai sienet), tunnistaminen, näköislajit, myrkylliset lajit, keruukelpoiset lajit, keruun rajoitukset ja edellytykset, keruutuotteiden oikea käsittely ja varastointi. Näytekeruun jälkeen on mahdollista saada poimijakorttiin 1-4 kasvin / marjan / sienen keruuleima, joka todistaa hyväksytyn ja tarkistetun taidon kerätä kyseessä olevaa luonnontuotetta myytäväksi. Vaihtoehtoisesti uudet kerääjät voivat rekisteröityä https://www.keraaja.fi/ -sivustolle, joka on luonnontuotteiden keruusta kiinnostuneiden, alan kouluttajien sekä raaka-aineita välittävien ja tarvitsevien yritysten yhteinen verkkopalvelu.

Toteutettavissa keruuseen kelpaavassa ympäristössä silloin kuin on kyseisen tuotteen oikea keruuaika, pääsääntöisesti luonnonyrtit kevätkesällä / kasvukauden aikana ja sienet & marjat syyssesongin aikana.

Retkeilytaidot haltuun:

Retkeily kiehtoisi, mutta retkeilytaitoja ei ole tullut hankituksi. Siispä sopivien välineiden valintaan ja ohjatusti retkeilyharrastuksen pariin. Aloitetaan lähimaastoissa, joihin on helppo palata myöhemmin.

Käytännön luonto- ja retkeilytaitoja harjoitellaan helpolla 2-3 tunnin lähiretkellä. Retkipäivän kohde sovitaan yhdessä. Etsitään osallistujien toiveiden mukainen reitti. Retkeläiset saavat mukaan otettavien varusteiden listan etukäteen. Päiväretkellä voidaan tehdä esimerkiksi 2-5 km matka laavulle, lintutornille tms. lähiluontokohteeseen, jossa voi myös evästellä tulilla. Maastopalovaroituksen aikana ruokailu toteutetaan retkikeittimellä. Tarkoitus on tarjota retkeilemään tottumattomillekin mahdollisuus nauttia retkeilystä turvallisesti ohjattuna ja evästellä lähialueen retkeilykohteessa, johon on helppo tulla myöhemmin myös itsekseen.

Hintaan sisältyy retkiohjaus ja ruokailu (lämmin retkiruoka) & välipala (kahvi, tee, mehu ja välipalakeksi) sekä vinkit lähiretkeilymahdollisuuksista ja retkeilyvarusteista.

Koulutuksen hinta sis. 24 % alv on 60,- € / henkilö tai 350,- € / 6-12 henkilön ryhmä ja noin kolme tuntia. Lisätunnit sopimuksen mukaan.

Kasvituholaiset ja niiden tunnistaminen, maatalouseläintiede:

Sarvikuonokas

Teoriakoulutus mahdollista läpi vuoden, käytännön pellonpiennartarkastelut kasvukaudella.

Green Care – luonnon hyvinvointivaikutuksia vahvistavien menetelmien ohjaus ja koulutus: Erityisesti aistiharjoitukset ja luonnonympäristöjen käyttö ovat Lillukkametsän ydinosaamista.

Yhdessä alueen muiden Green Care -asiantuntijoiden kanssa myös puutarha-, maatila- ja eläinavusteiset menetelmät sisältyvät koulutukseen.

Kysy myös muita luonto- tai ympäristöaiheita, koulutuksia, opastuksia ja ohjauksia – jos en itse hallitse asiaa, etsin asiantuntijan / työnosaajan ja suunnittelen & organisoin  koulutuksen.

Koulutusten ja työpajojen perushinta on 124,- € / tunti sis. alv 24 %, jos toteutuspaikka on tilaajan järjestämä. Hintaan lisätään mahdolliset tilavuokrat ja muut Lillukkametsän kulut, esimerkiksi materiaali- ja matkakustannukset.

Lisätietoja: info@lillukkametsa.fi Lillukkametsä tmi puh 0408268698 / Aana