Hygieniapassi

”Hygieniapassitestin päätyttyä hygieniapassitestaaja ottaa vastaan kaikilta testattavilta testilomakkeet ja varmistaa siinä yhteydessä jokaisen testattavan henkilöllisyyden Ruokaviraston hyväksymästä henkilöllisyyttä todistavasta asiakirjasta.” Varmista siis, että sinulla on mukanasi testissä kuvallinen ajokortti, henkilökortti, passi tai vastaava asiakirja. Testi tehdään kuulakärkikynällä, jossa on sininen arkistokelpoinen muste.

Elintarvikehygieniaa eli hygieniapassi nuorille

Nuorille hygieniapassikoulutukset toteutetaan siten, että aloitetaan  3 x 45 min koulutuksella, jolla varmistetaan, että kaikki omaavat samat perustiedot elintarvikehygieniasta.

Koulutustuokion jälkeen on normaali testi eli 40 oikein-väärin väittämää ja 45 min aikaa vastata. Yhteensä koulutuksen toteutus vaatii siis 4 x 45 min.

Enimmillään osallistujia voi olla 39 tai vähemmän, mikäli tilakoko tai muut tekijät rajoittavat osallistujien määrää. Kaikkien on oltava valvottavissa samassa tilassa testin suorittamisen ajan.

Henkilöt, joilta puuttuu henkilöllisyystodistus ja jotka suorittavat peruskoulussa, lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa hygieniapassitestin osana muuta koulutusta ja joiden henkilöllisyys
on oppilaitoksen puolesta varmistettu oppilaaksi oton yhteydessä
– Tunnistuksen voi tehdä sellainen oppilaitoksen opettaja tai muu henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka varmasti tuntee oppilaan. Kun testattava palauttaa testilomakkeen testaajalle, tunnistuksen tekevän henkilön tulee olla tilanteessa mukana testaajan rinnalla, katsoa testilomakkeeseen kirjoitetut taustatiedot ja verrata niitä testattavaan henkilöön. Tunnistuksen tekevän henkilön tulee tunnistaa testattava
ulkonäöltä ja tietää, mitkä ovat testattavan henkilön nimi- ja syntymäaikatiedot. Jos testattavalla on esimerkiksi passi, henkilökortti tai mopokortti, tulee testattavan henkilön aina käyttää sitä
henkilöllisyystodistuksena.

Jos ilmenee, että jollakulla on lukihäiriö tms vaikeutta suorittaa testi, harkitaan kuinka uusinta järjestetään – yleensä erityistestinä kahden tai kolmen yrityksen jälkeen.

Koulutuksella on laatutakuu eli vain läpäissyistä testeistä laskutetaan, ja uusinta järjestetään tarvittaessa, myös erityistestinä.

Jos testi tehdään asiakkaan tiloissa, perushinta nuorten hygieniapassi-kurssille on 160,- € + 21,- € / läpäisty testi, hinnat sisältävät alv 24 %. Jos kouluttaja vuokraa tilan, tilavuokra lisätään hintaan. Matkakulut veloitetaan 50 km ylittävältä osalta. Tämä on tarjoushinta alle 29 vuotiaille.

Mikäli mukaan tulee vanhempia osallistujia ryhmän koulutukseen tai pelkkään testiin, hinta / läpäisty testi heiltä on 26,- € sis. 24 % alv. Yksittäin suoritettuna pelkän testin hinta on 62,- € sis. alv 24 % sekä mahdolliset matkakulut. Kurssimaksu sisältää opetuksen lisäksi opiskelumateriaalin, osaamistestin sekä todistuksen ja kortin testin läpäisseille ja testilomakkeiden arkistoinnin vaadittavat viisi vuotta.

Käyttämäni tausta-aineisto on ”Lupa kokata”, johon löytyy materiaalia itseopiskeluun verkosta: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet


hygieniakoulutus

Elintarvikehygienia eli hygieniapassi

Hygieniapassikoulutukset toteutetaan 8 x 45 min koulutuksina esimerkiksi neljänä iltana tai yhdessä osassa lauantaipäivänä. Opetuksessa käydään läpi perusasiat elintarvikkeiden puhtaasta ja turvallisesta käsittelystä. Lopuksi suoritetaan normaali osaamistesti eli 40 oikein-väärin väittämää ja 45 min aikaa vastata. Yhteensä koulutuksen toteutus vaatii siis 9 x 45 min.

Enimmillään osallistujia voi olla 39 tai vähemmän, mikäli tila rajoittaa osallistujien määrää. Kaikkien on oltava valvottavissa samassa tilassa testin suorittamisen ajan.

Jos ilmenee, että jollakulla on lukihäiriö tms vaikeutta suorittaa testi, harkitaan kuinka uusinta järjestetään – yleensä erityistestinä kahden tai kolmen yrityksen jälkeen.

Koulutuksella on laatutakuu eli vain läpäissyistä testeistä laskutetaan, ja uusinta järjestetään tarvittaessa, myös erityistestinä.

Jos testi tehdään asiakkaan tiloissa, perushinta ryhmän hygieniapassi-kurssille on 372,- € + 26,- € sis. 24 % alv / läpäisty testi. Jos kouluttaja vuokraa tilan, tilavuokra lisätään hintaan. Matkakulut veloitetaan 50 km ylittävältä osalta. Yksittäin suoritettuna pelkän testin hinta on 62,- € sis. alv 24 %  sekä mahdolliset matkakulut.

Kurssimaksu sisältää opetuksen lisäksi opiskelumateriaalin, osaamistestin sekä todistuksen ja kortin testin läpäisseille ja testilomakkeiden arkistoinnin vaadittavat viisi vuotta. Testin uusintamahdollisuudesta sovitaan erikseen.

Käyttämäni tausta-aineisto on ”Lupa kokata”, johon löytyy materiaalia itseopiskeluun verkosta: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

Lisätietoja: info@lillukkametsa.fi  Lillukkametsä tmi puh. 0408268698 / Aana