Kyläturvallisuuskoulutukset

Turvallisuus kuntoon kylillä: Kuuden tunnin koulutuspäivä tai vaihtoehtoisesti kahden illan tilaisuus. Koulutuspaikkana esimerkiksi kunnan tai pitäjän paloaseman koulutustila tai kylän kokoontumistila. Ohjelmaan sisältyy perustietopaketti eri tahojen toiminnasta arjen häiriötilanteissa alustuksina tai yhteenvetona (poliisi, pelastuslaitos, kunta, Vapepa, seurakunnat jne) sekä ohjattua työskentelyä todellisten arjen häiriötilanne -tapausten pohjalta – Mitä tehdä, kun kylällä tapahtuu vähän suurempi onnettomuus / tulipalo tai luonto näyttää voimansa myrskynä tai tulvana ja mitä siitä seuraakaan? Sähköt ovat poikki, liikenne on jumissa, vesihuolto ei pelaa ja viestiliikenne katkoo – Onko meillä kylävara kunnossa? Entä mitä siihen kotivaraan pitäisi koota?

lintutorni
Verijärven lintutorni